Lato dla większości z nas już się skończyło z pierwszym dniem września. Aż
chciałaby się powiedzieć: „Lato, lato zostań dłużej!”. Mimo to, nie wolno dawać
się jesiennej chandrze! Należy zachować jak najdłużej letnie
wspomnienia i humor. Jak to zrobić? Ot, chociażby poprzez serwowanie
egzotycznych dań i napojów. Do moich ulubionych należy smoothie z mango i
melona. Smak tych owoców w niezwykły sposób przenosi mnie w myślach na rajską
wyspę. Zapraszam do testowania przepisu i smakowania jego efektu.
- 1 dojrzałe mango
- 1/2 melona miodowego (żółty)
- niewielki kawałek arbuza (bez pestek)
- 1/2 jabłka
- 1 plasterek cytryny
- opcjonalnie szczypta cynamonu
Kto lubi słodkości może dodać 1 łyżeczkę cukru trzcinowego albo dosłodzić
stewią.
Przygotowanie:
Owoce obieramy ze skórki, pozbywamy się pestek z ich wnętrza, kroimy w
cząstki i wrzucamy do blendera. Dodajemy cynamon i blendujemy na owoce dopóki
nie uzyskamy płynnej konsystencji. Jeżeli napój będzie wydawał się Wam zbyt
gęsty możecie dodać więcej arbuza lub po prostu wlać odrobinę wody.
Smacznego!
Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi niezmiernie miło jeżeli pozostawisz po sobie ślad, czyli komentarz.
Pozdrawiam serdecznie!
Basia ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz