środa, 28 stycznia 2015

Pasta z awokado i rukoli

Pasty kanapkowe - dla mnie pychota! Do tego ich przygotowanie nie wymaga wiele czasu. Jeżeli zależy nam na zdrowym śniadaniu, nie ma lepszego rozwiązania niż przygotowanie aromatycznej pasty z ulubionymi składnikami. Dziś prezentuję zieloną pastę na bazie rukoli i awokado. Często zmieniam jej podstawowy skład, wzbogacając choćby o gotowane jajko, oliwki, orzechy nerkowca lub kawałki łososia. W każdym wydaniu smakuje równie dobrze. 


 Składniki:
  • 2 dojrzałe awokado
  • garść rukoli
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • migdały
  • 3 ząbki czosnku
  • tarty parmezan
  • sól, pieprz
Przygotowanie:

Awokado obieramy ze skórki, wyjmujemy pestkę ze środka i wrzucamy do blendera. Dodajemy umytą rukolę, 2 łyżeczki startego parmezanu, czosnek, oliwę z oliwek. Wrzucamy migdały i na końcu doprawiamy całość do smaku solą oraz pieprzem. Blendujemy składniki do czasu uzyskania jednolitej i gładkiej masy. Pastę wkładamy za pomocą łyżki do miseczki i gotowe!

Smacznego!



Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi niezmiernie miło jeżeli pozostawisz po sobie ślad, czyli komentarz. 
Pozdrawiam serdecznie! 
Basia ;)

1 komentarz:

  1. Wygląda cudownie, uwielbiam taki intensywnie zielony kolor :) Bardzo podobają mi się składniki Twojej pasty i chętnie wypróbuję przepis, bo takiej jak dotąd nie jadłam...

    OdpowiedzUsuń